Dubrovački restoran u hotelu Kazbek

Gastronomsko iskustvo u Kazbeku

Hrvatska je raj za gurmane, svaka regija ima svoje specijalitete i način pripreme, obilje začina, okusa i mirisa. Hrvatska kuhinja je heterogena te je stoga poznata i kao kuhinja regija: Istra i Kvarner, Dalmacija, Kontinentalna Hrvatska, no svrstavamo je u dvije grupe: kontinentalnu kuhinju i mediteransku kuhinju. Na kontinentalnu kuhinju veliki je utjecaj imala austrijska i mađarska kuhinja, a na obalnu talijanska i grčka kuhinja.

Mediteranska kuhinja se bazira na zdravoj prehrani, obrocima bogatim sezonskim povrćem pripremljenim na maslinovom ulju, a kontinentalna kuhinja obiluje mesnim specijalitetima. Različite hrvatske regije nude zadivljujuću paletu namirnica proizvedenih na malim farmama, ulovljenim u plavim morskim dubinama ili pripravljenim prema tradicionalnim receptima.

Mi u Kazbeku koristimo najfinije i najsvježije sastojke kako bi vam na najbolji način prezentirali svo bogatstvo hrvatske kuhinje.

Hotel Kazbek s ponosom predstavlja svoju gastronomsku ponudu.


Glavni restoranGlavni restoran smješten u prizemlju zbog svog starog kamenog svoda pruža ugodan osjećaj u povijesnom okruženju.

Dvorišna terasa

Dvorišna terasa smještena unutar zidova Kazbeka nudi opuštajući ugođaj u okružju bujne mediteranske vegetacije. Upijte nježno jutarnje sunce dok blagujete vaš doručak i okusite raznovrsnost hrvatske kuhinje u romantičnoj i profinjenoj večernjoj atmosferi.

Lounge terasa

Kada se odlučite za ugodne razgovore uz koktel, naša prekrasna lounge terasa s pogledom na živopisni Gruški zeljev je odličan izbor. Udobne lounge garniture i jedinstvena noćna iluminacija stvaraju nezaboravnu atmosferu dok uživate u bogatom izboru koktela i slastica.

NAŠI IZDVOJENI SPECIJALITETI


Riblji savici s jabukama na gosparski način

Istarski fuži sa šparogama i crnim tartufima.

Tartuf je zasigurno neiscrpni izvor kulinarskih dostignuća, od predjela do salata i glavnih jela do slastica. Znate li da je istarski tartuf jedan od najcjenjenijih u svijetu? Zašto ga ne probati u našoj kombinaciji s tradicionalnom istarskom tjesteninom, slaninom, šampinjonima i šparogama?

Janjeći ražnjići s umakom od metvice

Pripremljen u slatko - kiselom umaku i nekad omiljeno jelo dubrovačke vlastele.

Međimurska gibanica

Međimurska gibanica je slatko jelo Međimurske kuhinje, sastavnog dijela nacionalne Hrvatske kuhinje. Kao višeslojno, bogato nadjeveno i vrlo kalorično jelo, priprema se od kora lisnatog tijesta i četiri vrste nadjeva: svježi kravlji sir, naribane jabuke, mljeveni orasi i mljeveni mak, s dodacima  kao što su grožđice i cimet.

Paški sir

Stanovnici Paga su jako ponosni na ovaj dio svoje tradicije. Tajna je u pašnjacima bogatim ljekovitim biljem i morskom soli donesenom burom. Zbog toga je paški sir najcjenjeniji sir u Hrvatskoj.

 

posebne ponude

Pogledajte detalje & rezervirajte

Lapadska Obala 25,
Dubrovnik 20000,


Hrvatska

Telefon:
00 385 (0)20 362 999 recepcija
00 385 (0)20 362 900 ured prodaje
Fax:
+385 (0)20 362 990
+385(0)20 312 820
info@kazbek.hr

rezervirajte

garantirano najbolja cijena

Cijena od

from 124 .00

Book

%tempC%C