Luksuzni hotel Kazbek u Dubrovniku Povijest

povijest - feniks koji se izdiže iz pepela

Povijest ljetnikovca Kazbek je bogata i kompleksna. Iako predodređen kao mjesto namijenjeno miru i opuštanju, burna mu je povijest namijenila drugi plan.

1806. godine agresor ga je u potpunosti uništio i zapalio ostavivši tek vanjštinu. U drugom svjetskom ratu služio je okupatoru kao zatvor da bi nakon rata ljetnikovac bio konfisciran i korišten kao skladište, a kasnije kao škola.

Tijekom ovih turbulentnih godina ljetnikovac je značajno uništen i mnogi dijelovi su oštećeni ili uništeni. Kada je Hrvatska stekla neovisnost, dvorac je vraćen vlasnicima, ali je zbog godina lošeg održavanja i nebrige bio u izrazito lošem stanju.

Kazbek je od tada nekoliko puta mijenjao vlasništvo, sve dok mu današnji vlasnici, švedska tvrtka Välinge Invest, nisu odlučili povratiti raniji sjaj i slavu.


obnova

Tvrka Pervanovo kompletno je obnovila unutrašnjost Kazbeka kako bi mu povratila raniji sjaj I slavu. Obnovu su pomno nadzirali dubrovački konzervatori, a radove je izvodila dubrovačka građevinska tvrtka Alfaplan.

Kazbek je sada harmonija prošlosti i sadašnjosti, kombinacija povijesne elegancije i pogodnosti suvremenog života.

Danas je to hotel visoke kategorije i ponovo sjaji istim starim sjajem.

Dubrovnik Summer Villas through history

Dubrovački ljetnikovciOko samog Grada, u Lapadu i Gružu od Cavtata do Slanoga od XIV do XVI stoljeća dubrovčani su izgradili 300 ladanjskih objekata i ljetnikovaca. U početku se grade kao kuće vlasnika zemljoposjeda, a kasnije kao ljetnikovci u kojima se čita, bavi umjetnošću, stvara dubrovačka renesansna književnost, filozofija i kultura. Gotičke, gotičko-renesansne građevine u pravilu sličnih tlocrtnih razmještaja prostorija s velikim taracama, vrtovima, odrinama, zasigurno su jedno od najkvalitetnijih arhitektonskih dostignuća ovog dijela Mediterana. Danas ih je većina napuštena i devastirana, ali još uvijek postoje oni koji se održavaju, u kojima se živi i koji su u funkciji turizma - ponosni smo što je Kazbek jedan od njih...


posebne ponude

Pogledajte detalje & rezervirajte

Lapadska Obala 25,
Dubrovnik 20000,


Hrvatska

Telefon:
00 385 (0)20 362 999 recepcija
00 385 (0)20 362 900 ured prodaje
Fax:
+385 (0)20 362 990
+385(0)20 312 820
info@kazbek.hr

rezervirajte

garantirano najbolja cijena

Cijena od

from 124 .00

Book

%tempC%C